Νέο διάδοχο σχήμα στα μεταλλεία Στρατονίκης προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Λύση την ερχόμενη εβδομάδα διαφαίνεται στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για τα μεταλλεία της TVΧ στη Χαλκιδική, μετά τη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με τον υφυπουργό Αλ.Καλαφάτη και τον υφυπουργό Οικονομίας Χρ.Πάχτα.
Λύση την ερχόμενη εβδομάδα διαφαίνεται στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για τα μεταλλεία της TVΧ στη Χαλκιδική, μετά τη σύσκεψη που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με τον υφυπουργό Αλέξανδρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Πάχτα.
Συγκεκριμένα, προωθείται η δημιουργία νέου διάδοχου σχήματος στα μεταλλεία της Στρατονίκης με στόχο την επίτευξη βιώσιμης λύσης, μετά την αδυναμία της της Kinross Gold Corporation, μητρικής της TVX, να συνεχίσει τις εργασίες στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη, το θέμα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, με στόχο «ένα αξιόπιστο ευρύτατης συμμετοχής σχήμα που θα αναλάβει να συνεχίσει όχι μόνο τις δραστηριότητες των μεταλλείων της Στρατονίκης, αλλά και να υπάρξει μια γενικότερη παρέμβαση υλοποίησης της μεταλλευτικής πολιτικής στη Χαλκιδική».
Όσον αφορά τους φορείς που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι θα είναι οπωσδήποτε η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν επίσης μια σειρά φορέων του δημόσιου και του ιδωτικού τομέα. Προβλέπεται ακόμα και η μερική συμμετοχή της Kinross στο νέο σχήμα, εφόσον τελικά ευοδωθούν οι συνεννοήσεις.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συμπλήρωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα υπάρξει αίσια έκβαση της υπόθεσης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ