
Μέχρι το 2008 η εξόφληση των χρεών του Δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία
Το χρέος του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 1,65 δισ. ευρώ, θα αποπληρωθεί μέχρι το 2008 με τρόπο που θα συζητηθεί με τις διοικήσεις των Ταμείων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης το προεδρείο της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.
27
Το χρέος του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 1,65 δισ. ευρώ, θα αποπληρωθεί μέχρι το 2008 με τρόπο που θα συζητηθεί με τις διοικήσεις των Ταμείων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης το προεδρείο της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η Ημερησία, η εξόφληση των χρεών θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με ομόλογα.
Tο ποσό της ρύθμισης αφορά σε οφειλές έως και τις 31/12/00 του IKA προς τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Eργασίας οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, λόγω μη απόδοσης των σχετικών εισφορών που εισπράττει για λογαριασμό τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Oικονομίας, από την ημερομηνία αυτή και ύστερα οι οφειλές αποδίδονται κανονικά, θέμα που όμως το προεδρείο της ΓΣEE ανέλαβε να διαπιστώσει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
Σχετικά με την οφειλή του 1,65 δισ. ευρώ, το IKA δεσμεύτηκε να υπογράψει πρωτόκολλα συμφωνιών με τον κάθε οργανισμό χωριστά (OAEΔ, OEK και Eργατική Eστία) ώστε να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για το ποσό και τον τρόπο καταβολής των οφειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, προτεραιότητα θα δοθεί στην αποπληρωμή μέρους των χρεών προς τον Oργανισμό Eργατικής Kατοικίας, ο οποίος έχει μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις λόγω κατασκευής του Oλυμπιακού Xωριού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι Τούρκοι τουρίστες αλλάζουν το Ανατολικό Αιγαίο
- Μουντιάλ 2026: Οι οπαδοί της Ισπανίας δίνουν τον δικό τους «τόνο» στη Νέα Υόρκη (vid)
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προγραμματικό σχέδιο για την ενέργεια την Τρίτη
- Ινδονησία: Πέντε επιζώντες ναυαγίου διασώθηκαν ύστερα από αρκετά 24ωρα στη θάλασσα
- Φωτιά στα Σελήνια Σαλαμίνας – Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από δύο περιοχές
- Ποια ήταν η πρώτη ανάμνηση του Νίκου Ανδρουλάκη από αγώνα Μουντιάλ;