Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες
Στη διαιτησία των ανώτατων κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. κατέφυγαν οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες για να βρεθεί λύση στην αντιπαράθέσή τους με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας. Τη Δευτέρα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Δημόσιας Τάξης.
37
Στη διαιτησία των ανώτατων κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας κατέφυγαν οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες μετά την προτροπή των συνδικαλιστών της αστυνομίας προς τους πολίτες να μην δέχονται ελέγχους από τους άνδρες των δύο σωμάτων και τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν όποιον κάνει συλλήψεις.
Οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες πραγματοποίησαν τη Δευτέρα ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καταγγέλλοντας τη στάση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας και ζήτησαν από τον υπουργό να πάρει θέση στη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί μέσα στο Σώμα.
Κατά τη συνάντηση που είχε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το προεδρείο των ειδικών φρουρών με τον υπουργό Δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Φώτη Νασιάκο, τους επισημάνθηκε, σύμφωνα με το Έθνος, ότι οι «οι αρμοδιότητές τους, οι οποίες περιγράφονται στους νόμους και τα προεδρικά διατάγματα, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και με αυστηρότητα από την ηγεσία του Σώματος».Οι ειδικοί φρουροί κάνουν λόγο για πρωτοφανές καθώς, όπως υποστηρίζουν, «καλούνται οι πολίτες να μην υπακούουν στο νόμο και ένστολοι προτρέπονται να συλλαμβάνουν ένστολους και όχι κακοποιούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442