Για απεργιακές κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο προειδοποιούν οι πανεπιστημιακοί
Με «λουκέτο» στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το νέο ακαδημαϊκό έτος απειλούν οι πανεπιστημιακοί, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Δίνουν μάλιστα προθεσμία έως τον Αύγουστο στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Με «λουκέτο» στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το νέο ακαδημαϊκό έτος απειλούν οι πανεπιστημιακοί, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.
Ειδικότερα, οι καθηγητές των πανεπιστημίων εξέφρασαν την Τρίτη την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο, εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους να αυξηθούν κλιμακωτά, σε ποσοστό 20%, οι μικτές αποδοχές τους σε διάστημα δύο ετών.
Δίνουν μάλιστα προθεσμία έως τον Αύγουστο στην κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή τη σχετική εισήγηση της μικτής επιτροπής που συστάθηκε τον περασμένο χειμώνα από εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή αυτή είχε συσταθεί μετά από ένα μακρύ διάστημα απεργιακών κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών που κρατούσαν κλειστά τα ΑΕΙ.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.