
Φθηνότερα θα πωλούνται από το 2004 τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ.
Σημαντική μείωση στις τιμές πώλησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ. προβλέπεται να υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου 2004. Με τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα συμμορφώνεται στις αποφάσεις της ΕΕ.
30
Σημαντική μείωση στις τιμές πώλησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ. προβλέπεται να υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου 2004. Με τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα συμμορφώνεται στις αποφάσεις της ΕΕ.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Τρίτης, με βάση την τροπολογία, για κανένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν θα καταβάλλεται μεγαλύτερο τέλος ταξινόμησης – φόρος από αυτόν που παραμένει ενσωματωμένος στην αξία ομοειδών μεταχειρισμένων οχημάτων που είναι ήδη ταξινομημένα και κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, για ένα αυτοκίνητο του 1995 που ταξινομήθηκε στη Γερμανία και εισάγεται από την 1η Ιανουαρίου 2004 στην Ελλάδα, θα καταβάλλεται τόσος φόρος όσος παραμένει ενσωματωμένος σε όχημα ίδιου τύπου και μάρκας που κυκλοφορεί στη χώρα μας και ταξινομήθηκε το 1995.
Σήμερα, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα κατατάσσονται σε τέσσερις διαφορετικές κλίμακες φορολογίας, ανάλογα με τους ρύπους.
Με τη νέα διάταξη, όχι μόνο καταργούνται όλες οι κλίμακες που επιβαρύνουν την τελική τιμή, αλλά η φορολογία που θα επιβάλλεται πλέον στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα είναι μικρότερη ακόμα και από αυτή των καινούργιων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του


