
Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται από τη Δευτέρα οι πανεπιστημιακοί
Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ). Βασικό αίτημα των πανεπιστημιακών είναι η δέσμευση της κυβέρνησης για τη νομοθετική κατοχύρωση του 20% των αυξήσεων.
30
Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται από τη Δευτέρα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), ζητώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη νομοθετική κατοχύρωση του 20% των αυξήσεων. Οι πανεπιστημιακοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Στο σχετικό πόρισμα που συνέταξε η μεικτή επιτροπή διαλόγου των πανεπιστημιακών και κυβερνητικών παραγόντων, αποφασίστηκε να δοθούν αυξήσεις της τάξης του 20% εντός των επόμενων δύο ετών. Οι αυξήσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2004.
Ωστόσο, οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν ότι το πάγιο αίτημα για ενσωμάτωση των διαφόρων επιδομάτων στον βασικό τους μισθό δεν ικανοποιείται και κάνουν λόγο για «έσχατη υποχώρηση» από πλευράς τους.
Τα αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ δεν περιορίζονται μόνο στην επίλυση μισθολογικών ζητημάτων. Οι πανεπιστημιακοί ζητούν την απόσυρση του προσχέδιου νόμου για την αξιολόγηση και τη διά βίου εκπαίδευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών

