Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρέμεινε στην Α εθνική ο Ιωνικός με νίκη 2-1 επί της Καλαμαριάς

Παρέμεινε στην Α εθνική ο Ιωνικός με νίκη 2-1 επί της Καλαμαριάς

Η χρονιά είχε τελικά αίσιο τέλος για τον Ιωνικό. Η ομάδα του Γκμοχ με τη βοήθεια 700 περίπου φιλάθλων της επιβλήθηκε με 2-1 της Καλαμαριάς στον μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, που δειξήχθη στον Βόλο και έτσι παρέμεινε στην Α εθνική.

26

Με ήρωα τον Ροντρίγκεζ που πέτυχε και τα δύο τέρματα, ο Ιωνικός νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε αγώνα μπαράζ, και εξασφάλισε την παραμονή του στην Α εθνική κατηγορία του ελληνικούποδοσφαίρου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Βόλου, παρουσία περίπου 3.000 θεατών.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με καλές φάσεις, όμως στο ενδιάμεσο το θέαμα ήταν εξαιρετικά μέτριο. Στο 9΄ τη σέντρα-σουτ του Ροντρίγκεζ απομάκρυνε στη γράμμη ο Ράντος, ενώ οι Θεσσαλονικείς «απάντησαν» στο επόμενο λεπτό με δυνατό σουτ του Δεμιρτζόγλου, που μπλάκαρε ο Πάριζεκ. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, μέχρι το 42΄ όταν ο Τρούπκος σέντραρε από δεξιά κι ο Ουέλινγκτον, αμαρκάριστος στη μικτή περιοχη, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Η τελευταία, και καλύτερη, στιγμή του Ιωνικού στο ημίχρονο, δημιουργήθηκε στο 45 με απ ευθείας φάουλ του Αφάς, που εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ράντος.

Με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου, ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ετορί, ο Ροντρίγκεζ είδε εκτός θέσης τον Ράντο και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εντουάρντο Αμορίν προσπάθησε να αλλάξει τον ρου του αγώνα ρίχνοντας στρο ματς διαδοχικά τους Κωνσταντινίδη και ΜακΚίον, όμως οι Νικαιώτες κρατούσαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Όμως, στο 73 ο Νταρακλίτσης, εντελώς απερίσκεπτα «κλάδεψε» τον Δεμιρτζόγλου και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Καλαμαριά είχε στη διάθεσή της ένα εικοσάλεπτο, με παίκτη παραπάνω, για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Δεν χρειάστηκε περισσότερα από… τρία, αφού στο 76 ο Αντρέ με κεφαλιά ισοφάρισε. Η χαρά του Απόλλωνα, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αφού με τη σέντρα ο Ροντρίγκεζ έπιασε στον… ύπνο τους αντιπάλους του, βρέθηκε απέναντι στον Ράντο και ψύχραιμα έγραψε το 2-1.

Αμέσως μετά, στο 80, ο Εριβέλτο με απίστευτη ενέργεια και ανάποδο ψαλίδι, λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όμως ο Ράντος απέκρουσε.

Στο τελευταίο λεπτό λίγο έλειψε το ματς να τιναχθεί στον αέρα, όταν ο Δεμιρτζόγλου ανατράπηκε έξω από την περιοχή και ο Κασναφέρης έδειξε τη βούλα! Όμως, αναθεώρησε την απόφασή του και έδωσε φάουλ, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των παικτών του Απόλλωνα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, που βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ιωνικού, τον Γιάτσεκ Γκμοχ και τον Νίκο Κανελάκη να πανηγυρίζουν, ενώ στο στρατόπεδο της Καλαμαριάς κανείς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πώς χάθηκε και φέτος η μεγάλη ευκαιρία της επιστροφής στα «σαλόνια» της Α εθνικής.

Ιωνικός: Πάριζεκ, Ξανθόπουλος, Οφρυδόπουλος, Κινγκ, Αφάς, Ετορί, Νταρακλίτσης, Εριβέλτο (83 Μονταμπόρ), Ροντρίγκεζ, Βιλανάκης (80 Μαρκομιχάλης), Κονέ.
Καλαμαριά: Ράντος, Χατζηζήσης, Αντρέ, Νάκου, Φυτανίδης (70 ΜακΚίον), Μπαξεβάνος (24 Κατσαβός), Κόλτζος, Δεμιρτζόγλου, Τρούπκος, Παππάς (54 Κωνσταντινίδης), Ουέλινγκτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024