71

Κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τους δυνατούς ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες έπληξε την περιοχή της Ιεράπετρας στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο. Πολλές είναι οι υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αγνοείται η τύχη μιας 40χρονης.

Πρόκειται για την Πελαγία Κυδωνάκη, η οποία εξαφανίστηκε καθώς πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο της έξω από το σπίτι της και εκείνη την ώρα άρχισε η καταρρακτώδης βροχή, μετατρέποντας την περιοχή σε χείμαρρο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Αργότερα το αυτοκίνητο βρέθηκε, αλλά όχι και η 40χρονη.

Ανδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας «Σαμαρείτες» και σωστικά συνεργεία «χτενίζουν» την περιοχή και προσπαθούν να εντοπίσουν την 40χρονη. Η περιοχή της Ιεράπετρας και η νοτιανατολική Κρήτη επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, η οποία είχε κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους.

Δεκάδες υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν και εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια έγιναν προς την Πυροσβεστική, η οποία ενισχύθηκε με δυνάμεις από τον Αγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο για βοήθεια. Εκτός όμως από τα σπίτια και τα καταστήματα, όπου οι ζημιές είναι μεγάλες, καταστροφές σημειώθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως σε θερμοκήπια που πλημμύρισαν.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ