
Τις ενισχύσεις προς ΟΑ και Aegean Cronus για την 11η Σεπτεμβρίου εξετάζει η Κομισιόν
Αμφιβολίες, σχετικά με τη συμβατότητα προς το κοινοτικό δίκαιο, των αποζημιώσεων που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση στην ΟΑ και την Aegean Cronus μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, διατύπωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
27
Αμφιβολίες, σχετικά με τη συμβατότητα προς το κοινοτικό δίκαιο, των αποζημιώσεων (5 εκατ. ευρώ περίπου), που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση στην Ολυμπιακή Αεροπορία και την Aegean Cronus μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, διατύπωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εξετάζει το κατά πόσο οι αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις πτήσεων μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2001 και για οικονομικές απώλειες μη άμεσα σχετιζόμενες με τις αεροπορικές μεταφορές είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή -μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου 2001- είχε επιτρέψει την κατ εξαίρεση παροχή κρατικών ενισχύσεων προς τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, θέτοντας όμως παράλληλα μια σειρά προϋποθέσεων.
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, η ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιθανόν να μην καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραγωδία στον Κολωνό: Δυο νεκροί μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- Καιρός: Αίθριος το Σάββατο με κατά τόπους νεφώσεις – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
- Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου
- Fuel Pass: Βήμα-βήμα η υποβολή των αιτήσεων
- Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου όταν δεν βάζεις πρωτεΐνη στη διατροφή σου;
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξακολουθεί να βγάζει χρήματα ως ράπερ


