Τη Μόσχα επισκέπτεται ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο
Τη Ρωσία επισκέπτεται ο νέος πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, ο οποίος έγινε δεκτός από τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συναντώνται στην εξοχική κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Νόβο Ογκάρεβο, κοντά στη Μόσχα.
Τη Ρωσία επισκέπτεται ο νέος πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, ο οποίος έγινε δεκτός από τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συναντώνται στην εξοχική κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Νόβο Ογκάρεβο, κοντά στη Μόσχα.
«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό έπειτα από την εκλογή μου στην προεδρία της Κίνας. Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτομαι. Αυτό δείχνει τη σημασία που προσδίδουμε στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τη Ρωσία» δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης μόλις έφτασε στη Μόσχα.
Από την πλευρά του ο Βλ.Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία «επισημαίνει με ικανοποίηση ότι η κινεζική προεδρία ανατέθηκε σε έναν πολιτικό άνδρα με μεγάλη πείρα, που τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για τη Ρωσία».
Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης θα αρχίσει την Τρίτη με τη συνάντηση των δύο προέδρων στο Κρεμλίνο. Την Πέμπτη ο Χου Ζιντάο θα λάβει μέρος στη σύνοδο της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης, που γίνεται στη ρωσική πρωτεύουσα και συνενώνει τη Ρωσία, την Κίνα και τέσσερις δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας.
Το Σάββατο ο Κινέζος πρόεδρος θα παρακολουθήσει τους εορτασμούς των 300 χρόνων της Αγίας Πετρούπολης. Ο Χου Ζιντάο θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει σε σύνοδο στο περιθώριο της διάσκεψης της G8, που θα γίνει στην γαλλική πόλη Εβίαν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.