
Συνάντηση τριών Πατριαρχών στη Σινασσό της Καππαδοκίας
Ιστορικής σημασίας θεία λειτουργία τέλεσαν την Κυριακή στη Σινασσό, την άλλοτε ακμάζουσα πόλη της Καππαδοκίας, τρεις Πατριάρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αλεξανδρείας Πέτρος και ο Γεωργίας Ηλίας.
37
Ιστορικής σημασίας θεία λειτουργία τέλεσαν την Κυριακή στο Ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης στη Σινασσό της Καππαδοκίας τρεις Πατριάρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία της Καππαδοκίας, που φθάνει στην πρωτοχριστιανική περίοδο, τρεις Πατριάρχες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος και ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας, ετέλεσαν από κοινού τη θεία λειτουργία.
Κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης στην Καππαδοκία, οι τρεις Πατριάρχες θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Σινασσού (Μουσταφάπασα σήμερα) και θα παραστούν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους οι τοπικές αρχές
Αργότερα οι τρεις πατριάρχες θα επισκεφθούν ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους της περιοχής.
Η Σινασσός ήταν μία από της πολυπληθέστερες και ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, πριν οι κάτοικοί της την εγκαταλείψει το 1922, βάσει του πρωτοκόλλου για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Βραζιλία-Νορβηγία και Μεξικό-Αγγλία διεκδικούν δυο εισιτήρια για τους «8»
- Ο μύθος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας: Πώς οι εταιρικοί κολοσσοί έγιναν τράπεζες εις βάρος των εργαζομένων
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών και ο δρόμος μέχρι τον τελικό (pic)
- Ο Βανς προειδοποίησε για… «αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής στο έδαφος των ΗΠΑ»
- ΝΥΤ: Γιατί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι


