
Απορρίπτει το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου η ΝΔ
Καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο δεν πρόκειται να δεχθεί τώρα η ΝΔ, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή, το βράδυ της Δευτέρας. Εν τω μεταξύ, «mea culpa» δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης για τις αλλαγές στο νόμο προεκλογικά.
53
Καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο δεν πρόκειται να δεχθεί η ΝΔ, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα την Τρίτη, η Ρηγίλλης αν και εκτιμά ότι ο ισχύον εκλογικός νόμος επιδέχεται βελτιώσεων, επισημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, χωρίς άνεση χρόνου και συγκεκριμένο ορίζοντα.
Έτσι αποφασίστηκε οριστικά η ΝΔ να μη συμμετάσχει σε καμία μορφή διαλόγου επί του θέματος, αντιθέτως να καταγγείλλει τις ρυθμίσεις που φαίνεται ότι σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση.
Συνεργάτες του Κ.Καραμανλή, που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, επισήμαναν ότι «δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι, και που έχει αποδείξει ότι κινείται με μικροκομματικά ελατήρια».
Εν τω μεταξύ, υπέρ των μελλοντικών βελτιώσεων του υπάρχοντος εκλογικού νόμου, αλλά όχι τώρα «στα ξεψυχίσματα της κυβέρνησης», τάχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Πάντειου Πανεπιστημίου, με θέμα τα εκλογικά συστήματα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα», καθώς και ότι κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα στην παρούσα φάση «είναι εκ του πονηρού».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να δηλώσει «mea culpa» για τις αλλαγές στον νόμο προεκλογικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η πρακτική «ήταν η κατάρα της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη Βασιλίσσης Σοφίας – Διακοπή κυκλοφορίας
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Υποκριτικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της τοξικότητας ο πρωθυπουργός της θεωρίας των δύο άκρων
- Το δημοψήφισμα Τσίπρα θυμήθηκε πάλι η ΝΔ – Για τα «δημοψηφίσματα» των πολιτών εναντίον της, που δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε λόγος
- Η ανανεωμένη λίστα με τα ρεκόρ του Μέσι: Τα μυθικά επιτεύγματα του «Λέο» στα Μουντιάλ και τι έχει… απομείνει (vids)


