Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα αποτυχία στο Μεσανατολικό, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα αποτυχία στο Μεσανατολικό, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιλβάν Σαλόμ, είχε τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Κυρίαρχο θέμα το Μεσανατολικό, με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί ο «οδικός χάρτης». «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα αποτυχία» τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

71

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιλβάν Σαλόμ, είχε τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Κυρίαρχο θέμα το Μεσανατολικό, με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί ο «οδικός χάρτης». «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα αποτυχία» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ υπογράμμισε ότι ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων. «Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους και η προσεχής συνάντηση των πρωθυπουργών Αριέλ Σαρόν και Μαχμούντ Αμπάς ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσει καλύτερη ατμόσφαιρα και προσωπικές επαφές, που ίσως επιτρέψουν την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αντιμετωπίζουμε μια ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να την αδράξουμε. Αν το θέλουν και οι άλλοι, θα προχωρήσουμε» τόνισε ο Σαλόμ.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα παίξει έναν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο και ότι το μέλλον συνίσταται σε ένα ασφαλές Ισραήλ και ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπάθειά του προς το μέσο Ισραηλινό πολίτη, «που αντιμετωπίζει άμεση και αδικαιολόγητη τρομοκρατική απειλή». Χαρακτήρισε δε απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει το θέμα της ασφάλειας για όλες τις πλευρές.

Ο κ. Παπανδρέου αντιμετώπισε τις ερωτήσεις των Ισραηλινών δημοσιογράφων για την απόφασή του να συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ. «Υποστηρίζουμε τον Μαχμούντ Αμπάς και τον οδικό χάρτη και αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε σε όλες τις επαφές, υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις» απάντησε.

«Το Ισραήλ επιθυμεί και είναι έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις και επιθυμεί να μειώσει τα κενά μεταξύ του οδικού χάρτη και του οράματος του προέδρου Μπους» δήλωσε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, που διέψευσε τις εκτιμήσεις του παγκόσμιου Τύπου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν είναι σοβαρή σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση ειρημευτικής λύσης με τους Παλαιστινίους.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies