
Το μέλλον της ΕΕ των «25» συζήτησαν Κ.Καραμανλής και Β.Σούσελ
Με τον Αυστριακό καγκελάριο Β.Σούσελ συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βιέννη. Στη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον την ΕΕ μετά τη διεύρυνση, καθώς οι θεσμικές αλλαγές της Ένωσης.
38
Με τον Αυστριακό καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σούσελ συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βιέννη.
Αντικείμενο της συνάντησης, που διήρκεσε 45 λεπτά, ήταν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από την πρόσφατη διεύρυνση, το νέο ευρωπαϊκό σύνταγμα και οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν για τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τις θέσεις του για την ανάγκη να διαμορφωθεί Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.
Συζήτηση έγινε και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς πολλές χώρες της Ένωσης, ανάμεσά τους και η Αυστρία, έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει στο νέο ευρωπαϊκό σύνταγμα ρήτρα αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνδρομής, για να απολαμβάνουν, όπως είπε, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες το ίδιο επίπεδο ασφάλειας.
Ο κ. Καραμανλής, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Σούσελ σήμερα, Παράσκευή, που γιορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης, τόνισε οτι η Ελλάδα και η Αυστρία ως χώρες μεσαίου μεγέθους μπορούν να παίξουν ρόλο, για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των μεγάλων και των μικρών χωρών κατά την μακρά και δύσκολη διαπραγμάτευση για τις θεσμικές αλλαγές στη νέα Ευρώπη των «25».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η συζήτηση για τις αλλαγές αυτές δεν πρέπει να γίνει χώρος αντιπαραθέσεων και διενέξεων και επέμεινε στις θέσεις του για την ανάγκη πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ σημειώνοντας ότι μία ομάδα κρατών, ένας σκληρός πυρήνας, είναι αναγκαίο και αναπόφευκτο να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ελλάδα – Ολλανδία 8-12: Ήττα για την Εθνική Γυναικών και κρίσιμο παιχνίδι με την Αυστραλία
- Met Gala 2026: Οι ασύλληπτες τιμές των εισιτηρίων, η επιστροφή μιας σούπερ σταρ και το «όχι» του Μαμντάνι
- Χεζμπολάχ εναντίον… Angry Birds! Γιατί έγινε πυρ και μανία με το βιντεοπαιχνίδι
- Ροντινέι: «Τιμή μου που υπερασπίζομαι τα χρώματα του Ολυμπιακού – Είμαστε φίλοι με τον Ζιοβάνι»
- «Να ραφτώ ή να μη ραφτώ;»: Τι αποκάλυψε η Σίσσυ Χρηστίδου για τον γάμο της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή της;
- Νέα Αριστερά για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Ο κ. Τζαβέλλας σε εντεταλμένη υπηρεσία»