
Κρίσιμες διαβουλεύσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ με την ηγεσία της Συρίας το Σάββατο
Με στόχο να πείσει τη Συρία να συνεργαστεί για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή και να εγκαταλείψει τη γραμμή σύγκρουσης με το Ισραήλ, επισκέπτεται τη Δαμασκό ο Κόλιν Πάουελ. Το Σάββατο αρχίζουν οι συνομιλίες του με την ηγεσία της χώρας.
43
Με στόχο να πείσει τη Συρία να συνεργαστεί για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή και να εγκαταλείψει τη γραμμή σύγκρουσης με το Ισραήλ, επισκέπτεται τη Δαμασκό ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το Σάββατο ο Κόλιν Πάουελ θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Το πρωί του Σαββάτου ο Αμερικανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ.
«Θα του εκθέσω πολύ ξεκάθαρα τις απόψεις των ΗΠΑ για τις αλλαγές στην περιοχή μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν και με τον οδικό χάρτη. Θα του εκθέσω πως αυτά τα δύο πράγματα συνδέονται» δήλωσε ο Κ.Πάουελ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Δαμασκό, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να έχει «προσωπική εκτίμηση» για την κατάσταση.
«Αυτό που θέλω να ξέρω, όχι αναγκαστικά αύριο, οπωσδήποτε όμως στο μέλλον, σε σχέση με τις ανταλλαγές απόψεων που θα έχουμε αύριο και με τις αμοιβαίες εκτιμήσεις μας, είναι αν οι Σύροι θα αρχίσουν ή όχι να παίρνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να δείχνουν ότι έχουν κατανοήσει καλά τη νέα κατάσταση» σημείωσε τέλος ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Μετά τη Δαμασκό, ο Κόλιν Πάουελ θα μεταβεί στη Βηρυτό, όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του Λιβάνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)


