
Διαγράφονται από το δείκτη MSCI Greece οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Μαΐλης και ΕΠΑΤ
Τη διαγραφή των μετοχών των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, Μαΐλης και Επιχειρήσεις Αττικής από το δείκτη MSCI Greece κοινοποίησε ο Οργανισμός Κατάρτισης και Έκδοσης Δεικτών MSCI. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.
27
Τη διαγραφή των μετοχών των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, Μαΐλης και Επιχειρήσεις Αττικής από το δείκτη Morgan Stanley Capital International Greece κοινοποίησε την Τετάρτη ο Οργανισμός Κατάρτισης και Έκδοσης Δεικτών MSCI.
Μετά τη διαγραφή των τριών μετοχών το βάρος που κατείχαν στον εν λόγω δείκτη κατανέμεται proforma στις εναπομείνασες μετοχές του δείκτη καθώς και σε αυτή του ΟΠΑΠ, που εισήχθη κατά την αναβάθμιση του Νοεμβρίου.
Επίσης, η MSCI ανακοίνωσε τη διαγραφή της Εθνικής απο τους δείκτες MSCI, EURO και PANEURO. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου.
Όσον αφορά το συντελεστή στάθμισης του ΟΤΕ, στο δείκτη MSCI Greece, αυτός θα είναι της τάξεως του 50% περίπου (από 65%) και της Εθνικής θα αυξηθεί στο 75% από 60%.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η εξέλιξη αυτή για τις ελληνικές μετοχές οφείλεται ως ένα βαθμό στη μη επιτυχή προσαρμογή στα νέα κριτήρια που αφορούν στην ελεύθερη διασπορά (free float).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- LIVE: Αγγλία – Αργεντινή
- Μαρινάκης στη Λίγκα: «Δεν επιτρέπεται η ΕΠΟ να εκλέξει Πρόεδρο, απαγορεύεται»
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε και ο πατέρας μετά τη σύζυγο και το βρέφος – Πώς συνέβη το σοκαριστικό τροχαίο
- Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – Μια διαφορετική πολιτική λειτουργία ξεκινά
- Οι ενδεκάδες του σπουδαίου ημιτελικού του Μουντιάλ μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής
- Η τρομακτική στιγμή που τρένο περικυκλώνεται από την φωτιά που κατακαίει το Οντάριο του Καναδά [βίντεο]
