Νέα στοιχεία από την Κίνα ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων της άτυπης πνευμονίας
Πεκίνο: Η ανησυχία για το φαινόμενο της άτυπης πνευμονίας ολοένα και μεγαλώνει στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η ασθένεια στοίχισε τη ζωή άλλων 13 ανθρώπων και προσέβαλε επιπλέον 194 από την περασμένη Παρασκευή. Έτσι οι νεκροί σε όλο τον κόσμο έφθασαν τους 211.
Πεκίνο: Η ανησυχία για το φαινόμενο της άτυπης πνευμονίας ολοένα και μεγαλώνει στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η ασθένεια στοίχισε τη ζωή άλλων 13 ανθρώπων και προσέβαλε επιπλέον 194 από την περασμένη Παρασκευή. Έτσι οι νεκροί σε όλο τον κόσμο έφθασαν τους 211.
Με τα τελευταία αυτά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την άτυπη πνευμονία στην Κίνα ανεβάινει στους 92 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα 2.001, προσέθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την πρώτη ημερήσια αναφορά του υπουργείου Υγείας για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS).
Η ημερήσια αναφορά του υπουργείου Υγείας της Κίνας περιλαμβάνει επίσης τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πέντε επαρχίες της Κίνας. Στη Τζιλίν και τη Ζετζιάνγκ καταγράφηκαν από τρία κρούσματα, στη Λιαονίνγκ και στη Γκανσού από δύο και στη Σαανσί ένα, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.
Παράλληλα, στις ΗΠΑ τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών γνωστοποίησαν ότι κατέγραψαν 38 «πιθανά» και 187 «ύποπτα» κρούσματα άτυπης πνευμονίας, φτάνοντας συνολικά τα 225 σε ολόκληρη τη χώρα. Τα περισσότερα κρούσματα έχει η Καλιφόρνια με 12 «πιθανά» και 33 «ύποπτα», ενώ ακολουθεί η Νέα Υόρκη.
Σημειώνεται ότι στην κατηγορία των «πιθανών» κρουσμάτων εντάσσονται όσοι πάσχουν από πνευμονία, παρουσιάζουν τα συμπτώματα της άτυπης πνευμονίας και ταξίδεψαν ή ήρθαν σε επαφή με άτομο που είχε ταξιδέψει σε πληγείσα από την επιδημία ζώνη δέκα ημέρες πριν νοσήσουν.
Στην κατηγορία των «ύποπτων» κρουσμάτων εντάσσονται όλοι αυτοί για τους οποίους ισχύουν τα ίδια, αλλά δεν πάσχουν από πνευμονία.
Πηγή: ΑΠΕ/Reuters
health.in.gr
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442