
Τη Μ.Τετάρτη αποφασίζει η Κομισιόν για την Ολυμπιακή Αεροπορία
Τη Μ.Τετάρτη αναμένεται να αποφασίσει η Κομισιόν για το αν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας τα 194 εκατ. ευρώ που έλαβε η Ολυμπιακή Αεροπορία ως επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, ενδεχόμενο που οι Financial Times θεωρούν σίγουρο.
27
Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας τα 194 εκατ. ευρώ που έλαβε η Ολυμπιακή Αεροπορία ως επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, ενδεχόμενο που οι Financial Times θεωρούν σίγουρο.
Σε χθεσινό δημοσίευμή της η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι αύριο η Κομισιόν θα θα αποφασίσει και επισήμως να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας τα 194 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Βήμα, η Επιτροπή έχει ζητήσει την επιστροφή αυτού του ποσού στην ΕΕ, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από την ΟΑ την επιστροφή μόνο 41 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν χορηγηθεί υπό τη μορφή της κρατικής ενίσχυσης στην εταιρεία ως μία «τελική κεφαλαιακή ένεση».
Οι ευρωπαϊκές αρχές υπολογίζουν ότι τα υπόλοιπα 153 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην εταιρεία υπό τη μορφή προνομιακής φορολογικής και ασφαλιστικής μεταχείρισης. Το υπουργείο Μεταφορών πάντως, δεν ανησυχεί από το ενδεχόμενο της προσφυγής, εξέλιξη την οποία θεωρεί αναμενόμενη.
Και αυτό διότι παράλληλα προχωρά με ταχείς ρυθμούς η δημιουργία της νέας ΟΑ, η οποία θα λειτουργήσει το καλοκαίρι, ενώ η διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου αναμένεται να διαρκέσει πάνω από οκτώ μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σακελλαρίδης για Άργος: Μια δολοφονία ακόμη από πιστολέρο αστυνομικούς – Θέλουν να μας κάνουν Αμερική του Τραμπ
- Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος και Μαμουλάκης
- Ο πρεσβευτής της Rolex, Jannik Sinner, θριαμβευτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Wimbledon
- ΠΑΣΟΚ: Ημερίδα με Ανδρουλάκη, Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου – Τι προβλέπει το «κοινωνικό και θεσμικό συμβόλαιο για την Παιδεία»
- H OpenAI ετοιμάζει την ενσάρκωση του ChatGPT – Θα μοιάζει με έξυπνο ηχείο
- Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Charles Branas

