
Παραδόθηκε Σέρβος πρώην αξιωματικός κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου
Στις Αρχές του Βελιγραδίου παραδόθηκε τη Μ.Δευτέρα ο πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γιουγκοσλαβίας Μ.Ράντιτς, ο οποίος κατηγορείται από το ICTY για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Βούκοβαρ της ανατολικής Κροατίας το 1991.
51
Στις Αρχές του Βελιγραδίου παραδόθηκε τη Μ.Δευτέρα πρώην αξιωματικός των γιουγκοσλαβικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Κροατία το 1991.
Κατά τα όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ΒΕΤΑ του Βελιγραδίου, ο Μίροσλαβ Ράντιτς προσήχθη ενώπιον του ανακριτή στη σερβική πρωτεύουσα, δίχως πάντως να έχουν γίνει ακόμη γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.
Το ICTY έχει εκδώσει σε βάρος τριών πρώην αξιωματικών του γιουγκοσλαβικού στρατού -Μίροσλαβ Ράντιτς, Βεζελίν Σλιβάνκανιν και Μίλε Μρκσιτς- κατηγορητήριο για το θάνατο περίπου 200 μη Σέρβων κοντά στην πόλη Βούκοβαρ της ανατολικής Κροατίας το 1991.
Ο Μρκσιτς παραδόθηκε στο ICTY το περασμένο έτος, ενώ ο Σλιβάνκανιν διαφεύγει ακόμη της σύλληψης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η Νταϊάνα δεν θα το έκανε ποτέ αυτό» – Η συνάντηση της Καμίλα με την αντί-τρανς Ρόουλινγκ εξοργίζει
- Μετά το ChatGPT τι; Ο «γκουρού» της ΑΙ απαντά
- ESA: Η Μεσόγειος βάφτηκε… «κόκκινη» – Τα θαλάσσια κύματα «καύσωνα»
- Παπανικολάου: «Ίσως είναι μια πάρα πολύ χρήσιμη σφαλιάρα…»
- Τραμπ: Θα συναντηθεί με Ζελένσκι και Αλ Σάρα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
- Οδηγός ταξί απείλησε 17χρονους που αρνήθηκαν να πληρώσουν διπλάσιο κόμιστρο


