31

Την ανησυχία του για τις αμερικανικές αιτιάσεις κατά της Συρίας εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Ο κ.Ανάν φοβάται πως η «κόντρα» Ουάσινγκτον-Δαμασκού ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στην ανακοίνωση του ΟΗΕ μετά τις νέες αμερικανικές κατηγορίες και τις απειλές για κυρώσεις κατά της Συρίας, τονίζεται πως «ο ΓΓ ανησυχεί πως οι πρόσφατες δηλώσεις με αποδέκτη τη Συρία μπορεί να συμβάλουν σε μία ευρύτερη αποσταθεροποίηση σε μία περιοχή που ήδη έχει επιβαρυνθεί σοβαρά με έναν πόλεμο στο Ιράκ».

Ο Ανάν «επαναλαμβάνει την σταθερά εκπεφρασμένη πεποίθησή του πως κάθε πως κάθε αιτίαση σχετικά με απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης θα πρέπει να διατυπώνεται σύμφωνα προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» τόνισε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού δήλωσε πως ο Ανάν υποδέχθηκε θετικά τις πρόσφατες «επεξηγήσεις» σχετικά με τις κατηγορίες κατά της Συρίας, που προσέφερε η Βρετανία, μέσω του ΥΠΕΞ της Τζακ Στρο, ο οποίος διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να επιτεθούν κατά της Δαμασκού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters