Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στα Τέμπη οκτώ υπάλληλοι της εταιρείας Ακρίτας

Κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στα Τέμπη οκτώ υπάλληλοι της εταιρείας Ακρίτας

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας Λάρισας εις βάρος οκτώ υπαλλήλων της εταιρείας Ακρίτας ΑΕ, στην οποία ανήκε η νταλίκα που προκάλεσε το δυστύχημα στα Τέμπη. Εξιτήριο από το νοσοκομείο για πέντε τραυματίες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

43

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή απήγγειλε ο εισαγγελέας Λάρισας εις βάρος οκτώ υπαλλήλων της εταιρείας Ακρίτας ΑΕ, στην οποία ανήκε η νταλίκα που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ίδια κατηγορία έχει απαγγελθεί και κατά το οδηγού του μοιραίου φορτηγού, Δημήτρη Ντόλα, ο οποίος θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη.

Οι οκτώ υπάλληλοι, που φέρονται ως συνεργοί, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας και μετήχθησαν στη Λάρισα, όπου κρατούνται. Μεταξύ αυτών, ο διευθυντής της εταιρείας, ο προϊστάμενος βάρδιας, δύο χειριστές μηχανημάτων και δύο εργάτες. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Πέμπτη.

Παράλληλα, η διοίκηση της Ακρίτας ΑΕ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το φορτηγό είναι δημοσίας χρήσεως και ανήκει σε ιδιώτη μεταφορέα, ο οποίος ανέλαβε έναντι της εταιρείας τη μεταφορά του φορτίου στο νομό Αττικής. Η φόρτωση, δε, των προϊόντων έγινε υπό την καθοδήγηση του οδηγού του φορτηγού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της Ακρίτας είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής για περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει, επίσης, την οδύνη της για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Εξιτήριο για πέντε τραυματίες

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν, πήραν την Τρίτη πέντε ακόμη άτομα. Πρόκειται τους Ολυμπία Παπαδοπούλου, Ελευθερία Μπακάλη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Χαράλαμπο Τοσουλίδη.

Νοσηλευόμενοι παραμένουν δώδεκα μαθητές -οι δέκα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης- δύο καθηγητές, ο οδηγός του λεωφορείου και δύο επιβάτες των ΙΧ που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τα συντρίμμια του λεωφορείου και της νταλίκας έχουν μεταφερθεί στο στρατόπεδο Μπουγά της Λάρισας και οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν το έργο τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια που προκάλεσαν το πρωτοφανές τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα των ειδικών, τόσο στα δύο μεγάλα οχήματα όσο και στα τρία ΙΧ που ενεπλάκησαν στο τροχαίο, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, αλλά το τελικό πόρισμα δεν αναμένεται να κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές πριν την παρέλευση 20 έως 25 ημερών.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies