51

«Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν έχει καταρρεύσει» επισημαίνει ο Λευκός Οίκος, υπογραμμίζοντας πάντως πως η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Τζορτζ Ο.Μπους δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανακηρύξει τη νίκη.

«Το καθεστώς εξαφανίστηκε» ανέφερε την Παρασκευή ο Αρι Φλάισερ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Συμπλήρωσε, όμως, πως οι «συμμαχικές» δυνάμεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν θύλακες αντίστασης από πιστούς του κόμματος Μπάαθ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως ακόμη είναι νωρίς για τον Τζορτζ Ο.Μπους να κηρύξει τη νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο. «Η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν έχει καταρρεύσει» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Α.Φλάισερ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα στηριχθεί στις πληροφορίες των στρατιωτικών διοικητών προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για την ανακήρυξη της νίκης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο ενδεχόμενο να επίκεινται ακόμη «σκληρές μάχες» πρόκειται να αναφερθεί, άλλωστε, και ο ίδιος ο Τζορτζ Ο.Μπους στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα που πρόκειται να μεταδοθεί το Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ