
Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Yahoo! το πρώτο τρίμηνο
Καθαρά κέρδη τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς σημείωσε η Yahoo! το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2003, καθώς αυξάνονται τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες.
27
Καθαρά κέρδη τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς σημείωσε η Yahoo! το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2003, καθώς αυξάνονται τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 46,7 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή, από ζημίες 53,6 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς/μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2002. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 6 σεντς/μετοχή.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 282,9 εκατ. ευρώ, έναντι 192,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι προβλέψεις της αγοράς έκαναν λόγο για έσοδα 272,7 εκατ. δολαρίων.
Για το σύνολο του φετινού έτους η Yahoo! αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ύψους 350 – 380 εκατ. δολαρίων και έσοδα 1,22 – 1,28 δισ. δολαρίων. Τον περασμένο Ιανουάριο προέβλεπε έσοδα 1,15 – 1,22 δισ. δολ. και κέρδη EBITDA 295 – 330 εκατ. δολαρίων.
Τα έσοδα από τις προμήθειες αυξήθηκαν κατά 61% στα 63,7 εκατ. δολάρια. Οι συνδρομητές της εταιρείας στο τέλος Μαρτίου ήταν 2,9 εκατ. άτομα από 2,2 εκατ. στα τέλη του 2002.
Σήμερα, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης οι μετοχές της Yahoo! «σκαρφάλωσαν» υψηλότερα κατά 1,19 δολάριο στα 23,97 δολάρια. Την περασμένη Δευτέρα ανήλθαν στα 25,25 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών και από τις αρχές του έτους καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 40% περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι επεκτείνει την «προληπτική προσαγωγή» και σε ανηλίκους
- Τραμπ: Οι επιθέσεις στο Ιράν θα συνεχιστούν μέχρι να πω ότι αρκεί
- ΗΠΑ: Κύμα ζέστης-ρεκόρ πλήττει τις δυτικές περιοχές και εξαπλώνεται στις ανατολικές ακτές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό
- Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα παράλια του Ορμούζ – Επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά πλοία
- Ιταλία: Ηττα της Μελόνι σε ψηφοφορία στη Βουλή – Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση