
Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 9,5 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει στο Ιράκ η Κομισιόν
Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 9,5 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει άμεσα η Κομισιόν στο Ιράκ. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα της συνολικής βοήθειας ύψους 21 εκατ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει η Επιτροπή στις 20 Μαρτίου για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ.
31
Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 9,5 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει άμεσα η Κομισιόν στο Ιράκ. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα της συνολικής βοήθειας ύψους 21 εκατ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει η Επιτροπή στις 20 Μαρτίου για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ενίσχυση αυτή θα διατεθεί μέσα από την υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).
Ειδικότερα, 5 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα και για επισκευές στο σύστημα υδροδότησης και τις υγειονομικές εγκαταστάσεις σε μεγάλες πόλεις. Από τη βοήθεια αυτή αναμένεται να επωφεληθούν τρία εκατομμύρια πολίτες.
Επίσης, 2 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν στη UNICEF για την παροχή ύδατος, την ανοικοδόμηση υγειονομικών κέντρων και νοσοκομείων στο κέντρο και στο νότιο τμήμα της χώρας. Προβλέπεται ότι 500.000 πολίτες θα επωφεληθούν από τη βοήθεια αυτή.
Από την ίδια βοήθεια της Επιτροπής, 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση «CARE» για την παροχή ύδατος στην περιοχή της Βαγδάτης – αναμένεται να επωφεληθούν 200.000 άτομα.
Παράλληλα, 500.000 ευρώ θα χορηγηθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση «Πρώτες Βοήθειες» για επανορθώσεις σε νοσοκομεία και υγειονομικά κτίρια στη Βαγδάτη, για την ανακούφιση 20.000 αμάχων.
Τέλος, 500.000 ευρώ θα διατεθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση «OCHA» για τη δημιουργία γραφείων στην Τουρκία, την Ιορδανία, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση



