Πρωτοβουλία βουλευτών για τη νοσηλεία τραυματιών από το Ιράκ σε ελληνικά νοσοκομεία
Υπέρ της περίθαλψης τραυματιών από το Ιράκ σε ελληνικά νοσοκομεία τάσσονται περίπου 20 βουλευτές -κυρίως της ΝΔ-, οι οποίοι αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία έθεσαν το θέμα με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Κώστα Στεφανή.
Υπέρ της περίθαλψης τραυματιών από το Ιράκ σε ελληνικά νοσοκομεία τάσσονται περίπου 20 βουλευτές -κυρίως της ΝΔ-, οι οποίοι αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία έθεσαν το θέμα με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Κώστα Στεφανή.
Οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα νοσοκομεία της Βαγδάτης στερούνται πλέον των απαραίτητων αναλώσιμων ιατρικών υλικών προκειμένου να πραγματοποιηθούν χειρουργικές επεμβάσεις.
«Πολλοί τραυματίες χάνονται, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν αν αντιμετωπίζοντο χειρουργικά και ελάμβαναν τα κατάλληλα θεραπευτικά σκευάσματα» επισημαίνουν.
Στο κείμενό τους, κάνουν μνεία στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι πολίτες, η εκκλησία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και μεταφέρουν την πρόθεση ιδιωτικών θεραπευτηρίων «να στήσουν μια γέφυρα σωτηρίας, ώστε να προωθηθούν εδώ πολλοί τραυματίες που έχουν ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης».
Η πρωτοβουλία της σύνταξης της ερώτησης ανήκει στον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλο, και το κείμενο συνυπογράφουν οι βουλευτές: Σ.Κούβελας, Αθ.Βαρίνος, Κ.Τσιπλάκης, Γ.Γαρουφαλιάς, Α.Αγγελής, Αλ.Κοντός, Α.Μπέζας, Κ.Καραμπίνας, Θ.Δημοσχάκης, Μ.Κεφαλογιάννης, Αθ.Μπούρας, Στ.Καλογιάννης, Γ.Βλάχος, Λ.Λυμπερακίδης, Σπ.Σπύρου, Ν.Κορτσάρης, Αν.Σπηλιόπουλος, Στ.Παπαδόπουλος, Ευ.Πολύζος και Στ.Παπαθεμελής.
Αργότερα, την ερώτηση υπέρ της περίθαλψης τραυματιών του Ιράκ σε ελληνικά νοσοκομεία συνυπέγραψαν και οι βουλευτές της ΝΔ Θ.Σκρέκας, Χρ.Ζώης, Γ.Καλαντζής και του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός και Π.Κρητικός.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59