
Κλειστό το Χρηματιστήριο στις 18 και 21 Απριλίου
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και τα συστήματα εκκαθάρισης θα παραμείνουν κλειστά στις 18 και 21 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αυτό θα συμβεί, όπως και πέρυσι, λόγω του Πάσχα των Καθολικών στις 20 Απριλίου.
27
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και τα συστήματα εκκαθάρισης θα παραμείνουν κλειστά στις 18 και 21 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αυτό θα συμβεί, όπως και πέρυσι, λόγω του Πάσχα των Καθολικών στις 20 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από το 2002 τέθηκε σε ισχύ μακροπρόθεσμο ημερολόγιο λειτουργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (TARGET), καθώς και των εθνικών συστημάτων διακανονισμού σε συνεχή χρόνο των χωρών της ευρωζώνης.
Βάσει του ημερολογίου, τα παραπάνω συστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 18 και 21 Απριλίου. Όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες αυτές. Επίσης, οι ημέρες αυτές δεν αποτελούν ημέρες διακανονισμού για την χρηματαγορά και κεφαλαιαγορά, δεν δημοσιεύεται ο μέσος όρος δείκτη επιτοκίων μιας ημέρας στην ευρωζώνη και δεν λειτουργεί το σύστημα διασυνοριακής χρήσης ασφαλειών.
Για τους λόγους αυτούς και προς αποφυγή τυχόν συστημικών κινδύνων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και κινδύνων ομαλής λειτουργίας των μηχανισμών της για τους επενδυτές, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν θα λειτουργήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο

