«Πράσινο» φως Σημίτη προς Σκανδαλίδη για προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2003
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της παιδείας, αποφάσισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν εντός του 2003 και ήδη το ΑΣΕΠ έχει ετοιμάσει τις νέες αιτήσεις.
30
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της παιδείας, αποφάσισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν εντός του 2003 και ήδη το ΑΣΕΠ έχει ετοιμάσει τα νέα έντυπα των αιτήσεων.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Πέμπτης, εντός του έτους θα διοριστούν περίπου 7.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, 5.000 υπάλληλοι στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, 2.500 μόνιμοι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί.
Οι προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα προσεγγίσουν τις 20.000, ενώ στον τομέα αυτό θα πρέπει να προστεθούν περίπου 80.000 υπάλληλοι διαφόρων συμβάσεων -κυρίως εποχικοί- που θα απασχοληθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για την επιλογή των υποψηφίων θα μετρήσουν η εμπειρία, ο βαθμός του πτυχίου και τυχόν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
Εξάλλου, μειώνεται κατά 5 χρόνια η υποχρεωτική παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων που κατατάχθηκαν και υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές. Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.
Παράλληλα, με την τροπολογία αποσαφηνίζεται ότι η διάταξη, βάσει της οποίας το 35% των θέσεων που προκηρύσσονται για κάθε φορέα καλύπτεται από υποψήφιους χωρίς εμπειρία, δεν θα εφαρμόζεται όταν η εμπειρία προβλέπεται ως απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442