
Προς τα κάτω αναθεώρησε η γαλλική κυβέρνηση τις προβλέψεις για το ΑΕΠ
Προς τα κάτω αναθεώρησε η γαλλική κυβέρνηση τις προβλέψεις της για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των 29 τελευταίων μηνών και ο πόλεμος στο Ιράκ πλήττει την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη.
27
Προς τα κάτω αναθεώρησε η γαλλική κυβέρνηση τις προβλέψεις της για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των 29 τελευταίων μηνών και ο πόλεμος στο Ιράκ πλήττει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και οι καταναλωτικές δαπάνες μειώνονται.
To ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,3% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, έναντι 0,4% και 0,6% αντίστοιχα που προέβλεπε προηγουμένως. Επίσης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε το Φεβρουάριο στο 9,2%.
«Δεν υπάρχει σημάδι ανάκαμψης στον ορίζοντα» δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Plus Interim, Πιέρ Φονλάπ.
Οι προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό το μήνα, κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,3% στο σύνολο του έτους, έναντι 2,5% που ήταν η παλαιότερη πρόβλεψη.
Η Insee ανακοίνωσε επίσης ότι η περυσινή άνοδος του ευρώ έναντι τουτ δολαρίου (22%) θα «αφαιρέσει» 0,2% από το ΑΕΠ της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο και 0,3% στο δεύτερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


