
Στο 55% του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων
Ο υψηλός πληθωρισμός ανοίγει την «ψαλίδα» των μισθολογικών διαφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ΕΕ και οξύνει το πρόβλημα των δημόσιων υπαλλήλων, που διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση την καθιέρωση ενός νέου μισθολογίου.
27
Ο υψηλός πληθωρισμός ανοίγει την «ψαλίδα» των μισθολογικών διαφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ΕΕ και οξύνει το πρόβλημα των δημόσιων υπαλλήλων, που διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση την καθιέρωση ενός νέου μισθολογίου.
Όπως αναφέρει σήμερα το Βήμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αναδιάρθρωση του μισθολογίου, ώστε σταδιακά σε βάθος τριών ετών να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αφού σήμερα βρίσκονται στο 55% των μέσων αποδοχών και στο 77% της αγοραστικής σύναμης των Ευρωπαίων συναδέλφων τους.
Σε σχέση με τις Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία, η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες αποδοχές στις υψηλότερες θέσεις της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας, ενώ έχει υψηλότερες αμοιβές στους βασικούς μισθούς των νέων υπαλλήλων, συγκριτικά με την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει τα έσοδα για να καλύψει τις ανάγκες του φετινού προϋπολογισμού και να προβλέψει πόσα χρήματα θα χρειασθούν για την αλλαγή του μισθολογίου, ώστε να υποσχεθεί, για τα επόμενα χρόνια, αυξήσεις πέραν της εισοδηματικής πολιτικής.
Με αυτά τα δεδομένα γίνεται σήμερα η τρίτη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος πιέζει για αυξήσεις μέσω του μισθολογίου από το 2004 και την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους (τα αναδρομικά), που στοιχίζει 120 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


