
Δύσκολη η αξιολόγηση των επιπτώσεων του πολέμου, δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος
Την εκτίμηση ότι είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, λόγω και του πολέμου στο Ιράκ, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος.
27
Την εκτίμηση ότι είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, λόγω και του πολέμου στο Ιράκ, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, υπογραμμίζοντας επίσης ότι μια νέα μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων δεν πρέπει να προεξοφλείται ως βέβαιη.
Αιτιολογώντας τη θέση του, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι η ιδιαίτερα έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, κυρίως εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ, δυσκολεύει πολύ τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις γύρω από τη νομισματική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, είναι παρακινδυνευμένο να διατυπωθούν εκτιμήσεις και για την κατεύθυνση του πληθωρισμού βραχυπρόθεσμα.
Στη συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα L Agefi, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε επίσης ότι «ένας σύντομος πόλεμος στο Ιράκ θα περιόριζε σημαντικά την αβεβαιότητα».
Πάντως, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε κρίση ρευστότητας παρουσιαστεί στην αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


