
Προειδοποίηση της ΕΕ προς την Τουρκία να μην εισβάλει στο βόρειο Ιράκ
Προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή της στο βόρειο Ιράκ θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία, απηύθυνε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ένωση.
43
Προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή της στο βόρειο Ιράκ θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία, απηύθυνε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, στο κείμενο της αναθεωρημένης εταιρικής σχέσης, που πρόκειται να συζητηθεί την Τετάρτη στην Κομισιόν, για τις προϋποθέσεις που θα φέρουν πιο κοντά την Τουρκία στην ΕΕ, αναφέρεται ότι η είσοδος των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ «θα αποτελούσε ένα επιπλέον πρόβλημα» για την ενδεχόμενη ένταξη της.
Πάντως, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στη Συμμαχία διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι ότι «δεν υπάρχει από τουρκικής πλευράς πρόθεση στρατιωτικής εμπλοκής στο βόρειο Ιράκ».
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι το κείμενο της εταιρικής σχέσης προβλέπει διπλασιασμό της κοινοτικής βοήθειας προς την Τουρκία, το ποσό της οποίας ανερχόταν σε 250 εκατ. ευρώ για το 2004, σε 300 εκατ. ευρώ για το 2005 και σε 500 εκατ. ευρώ για το 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


