Οι αυτοκτονίες των διασήμων επηρεάζουν αρνητικά το ευρύ κοινό
ΗΠΑ: Η αυτοκτονία ενός διάσημου προσώπου μπορεί να οδηγήσει και ένα σημαντικό αριθμό απλών καθημερινών ανθρώπων στην ίδια ενέργεια, όπως ισχυρίζεται αμερικανική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.
ΗΠΑ: Η αυτοκτονία ενός διάσημου προσώπου μπορεί να οδηγήσει και ένα σημαντικό αριθμό απλών καθημερινών ανθρώπων στην ίδια ενέργεια, όπως ισχυρίζεται αμερικανική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται μια ομάδα ερευνητών από το Wayne State University, ένα διάσημο άτομο αποτελεί πρότυπο για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι πολλοί συχνά ταυτίζονται με το είδωλό τους.
Όταν, ωστόσο, το συγκεκριμένο είδωλο, που για τους θαυμαστές του αποτελεί παράδειγμα δύναμης και ενέργειας, αποφασίζει να αυτοκτονήσει προκαλεί έντονη αμφισβήτηση για τη ζωή και στις χιλιάδες των θαυμαστών του.
“Έπειτα από την είδηση για την αυτοκτονία της Μέριλιν Μονρόε, τα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 12%. Δεν είναι διόλου παράξενο για τους φανατικούς θαυμαστές μιας μεγάλης σταρ να συμπεράνουν ότι αφού δεν τα κατάφερε το πρότυπό τους ίσως να μην τα καταφέρουν ούτε και οι ίδιοι”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.
Στο σύνολό της, η έρευνα συνεκτίμησε τα δεδομένα 42 δημοσιευμένων άρθρων σχετικά με τον αντίκτυπο της αυτοκτονίας ενός διάσημου προσώπου στο ευρύ κοινό. Αυτό που ανακαλύφθηκε ήταν ότι μεγάλο ρόλο έπαιζε η κάλυψη του γεγονότος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ενίσχυαν την αρνητική ατμόσφαιρα και δημιουργούσαν ένα ακόμη χειρότερο κλίμα.
Η πιο πάνω άποψη, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε από τη μείωση των ποσοστών αυτοκτονίας στην Ελβετία και την Αυστρία, όταν τα τοπικά ΜΜΕ αποφάσισαν να παρουσιάζουν γεγονότα που αφορούσαν αυτοκτονίες διασήμων με πιο ήπιο και λιγότερο αποκαλυπτικό τρόπο.
health.in.gr
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442