
Δεδομένη για το Πεντάγωνο η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν
Χωρίς να δώσει τη λεπτομερή εικόνα για τη μέχρι τώρα πορεία των επιχειρήσεων στο Ιράκ, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλαρκ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν είναι δεδομένη.
43
Χωρίς να δώσει τη λεπτομερή εικόνα για τη μέχρι τώρα πορεία των επιχειρήσεων στο Ιράκ, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλαρκ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν είναι δεδομένη.
«Μοναδικός μας στόχος είναι η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, οι στόχοι μας είναι καθαρά στρατιωτικοί, καλούμε τους Ιρακινούς να παραμείνουν στα σπίτια τους» δήλωσε η κ. Κλαρκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Όπως είπε, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις προχωρούν ομαλά και με μεγάλη ταχύτητα, οι χερσαίες δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέσα στο Ιράκ σε απόσταση 250 χλμ από τα σύνορα, ενώ μέχρι στιγμής οι Ιρακινοί αιχμάλωτοι φτάνουν στους 2.000. Δεν θέλησε, ωστόσο, να εκτιμήσει το πότε τα συμμαχικά στρατεύματα θα φτάσουν στη Βαγδάτη.
Η Β.Κλαρκ ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν, αλλά και εκείνων που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και εξέφρασε τα λύπη της για το θάνατο του Αυστραλού δημοσιογράφου.
Προειδοποίησε επίσης του ανταποκριτές των μέσων ενημέρωσης να είναι προσεκτικοί, καθώς η κατάσταση είναι ρευστή και οι μάχες μετατοπίζονται συνεχώς.
Από την πλευρά του, ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής περίπου 1.000 βλήματα από υποβρύχια, αμερικανοβρετανικά πλοία και συμμαχικά αεροσκάφη έχουν πλήξει ιρακινούς στόχους και έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό Ιρακινών στρατιωτών που εγκαταλείπουν συνεχώς τα πεδία των μαχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει




