37

Η ευρωπαϊκή άμυνα θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες μετά από πρωτοβουλία της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου. Οι τρεις χώρες είχαν ταχθεί ανοικτά κατά της στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ είπε ότι στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί το ζήτημα της περαιτέρω ενοποίησης των στρατιωτικών δυνάμεων των τριών χωρών.

«Η Σύνοδος θα είναι ανοικτή και σε άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ, αλλά και σε υποψήφιες προς ένταξη χώρες» κατέληξε.

Τη διεξαγωγή της Συνόδου επιβεβαίωσε και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και οι τρόποι που αυτή θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ