
Σε διεθνείς οργανισμούς το βάρος της ανοικοδόμησης στο Ιράκ, ζητά ο Ν.Χριστοδουλάκης
H Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του Ιράκ, αλλά το κύριο βάρος της ανοικοδόμησης πρέπει να μετατοπιστεί σε διεθνείς οργανισμούς είπε ο Νίκος Χριστοδουλάκης πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας των «15».
28
H Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του Ιράκ, αλλά το κύριο βάρος της ανοικοδόμησης πρέπει να μετατοπιστεί σε διεθνείς οργανισμούς είπε ο Νίκος Χριστοδουλάκης πριν την απόγευματινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας των «15», την Πέμπτη, της οποίας προεδρεύει.
Κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι επιπτώσεις του πολέμου για την οικονομία της Ε, αλλά και η «επόμενη ημέρα» για το Ιράκ. Επίσης, αναμένεται να κλείσουν και τυπικά τα ζητήματα της φορολογίας της ενέργειας και των αποταμιεύσεων, αφού η μόνη επιφύλαξη που διατυπώθηκε (της Ιταλίας) είναι πολιτική και αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν.
Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε επίσης την ανάγκη συντονισμού των «15» ώστε να κινηθεί η χρηματοπιστωτική αγορά και να αποφευχθεί η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 21 εκατ. ευρώ προς το Ιράκ για π΄ρώτη φάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιατί η ΕΕ βάζει φρένο στην πρόσβαση ανηλίκων στα social media – Το ρεκόρ χρήσης στην Ελλάδα
- Μήπως ο μόκα λάτε καραμέλα σου καταστρέφει την κοινωνία; Ο καφές σου λέει πολλά για την εποχή που ζούμε
- Η Σελίν Ντιόν κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι μετά από χρόνια
- Φρένο στις «πασχαλινές τραγωδίες» της ασφάλτου
- Η Anthropic τρομάζει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
- Παζάρια για τα νέα μέτρα στήριξης με τις Βρυξέλλες





