31

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατ. Αφρική ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Κένυα. Όπως μετέδωσε το BBC, ο άνδρας -με καταγωγή από την Υεμένη- συνελήφθη στη Σομαλία και μετεφέρθη λίγο αργότερα στην Κένυα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας της Κένυα, Κρις Μουρουνγκάρου, ο ύποπτος φέρεται ότι είναι μέλος της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Νωρίτερα, πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ανέφεραν ότι ένας τραυματισμένος άνδρας παραδόθηκε σε πράκτορες του FBI.

Η Αλ Κάιντα θεωρείται -μεταξύ άλλων- υπεύθυνη για την επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου εναντίον ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Μομπάσα της Κένυα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα.

Επίσης, κατηγορείται για τις επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στο Ναϊρόμπι και το Νταρ-ες-Σαλάμ (Τανζανία) το 1998, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ