
Στην οικογένεια των παραμυξοϊών ανήκει ο ιός της άτυπης πνευμονίας
Χονγκ Κονγκ: Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον θανατηφόρο ιό της πνευμονίας που έχει μέχρι στιγμής γίνει η αιτία να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα, ενώ έχει μολύνει εκατοντάδες άλλους σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη.
Χονγκ Κονγκ: Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον θανατηφόρο ιό της πνευμονίας που έχει μέχρι στιγμής γίνει η αιτία να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα, ενώ έχει μολύνει εκατοντάδες άλλους σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ερευνητές του Κινέζικου Πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ με επικεφαλής τον Δρ Τζoν Ταμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λόγω σχήματος ο ιός ανήκει στην οικογένεια των παραμυξοϊών.
Η ανακάλυψη αυτή πιστεύεται ότι θα συμβάλλει στην ευκολότερη διάγνωση της ασθένειας καθώς και στη δημιουργία εμβολίου για την πρόληψη και θεραπεία της.
Ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη ώστε να προσδιοριστεί το γονιδίωμα του ιού, ενώ δεν έχουν ακόμα αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα νέο στέλεχος.
health.in.gr
- Εκτός έδρας ισοπαλία της Εθνικής Ελπίδων με την Κροατία (1-1)
- Με αντίποινα απειλεί η Κίνα την ΕΕ εάν πλήξει τις εξαγωγές της
- Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν, πόσο διαρκούν και τι πρέπει να γνωρίζουν καταναλωτές και καταστήματα
- Όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πλήρωσε 5.000 δολάρια σε έναν οδοντίατρο για να του καταστρέψει τα δόντια
- Συνελήφθη 33χρονος που καταζητούνταν για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων
- Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Game 2 με τον Ολυμπιακό