
«Αξονας» ΗΠΑ – Ιαπωνίας για τη στήριξη των αγορών
Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίθεση εναντίον του Ιράκ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος.
27
Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την επίθεση εναντίον του Ιράκ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αποφάσισαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης χρηματιστηριακής κρίσης.
Όπως μεταδίδει η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, h συμφωνία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ενός πρώην υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας και του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Aλαν Γκρίνσπαν.
«Υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ να αναλάβουν από κοινού δράση σε αγορές συναλλάγματος και άλλες, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κρίση» δήλωσε Ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας, Χέιζο Τακενάκα, αν και δεν αναφέρθηκε στη συμφωνία, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας και οι χρηματιστηριακές αρχές θα παρακολουθούν συνεχώς κάθε εξέλιξη στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σακελλαρίδης για Άργος: Μια δολοφονία ακόμη από πιστολέρο αστυνομικούς – Θέλουν να μας κάνουν Αμερική του Τραμπ
- Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος και Μαμουλάκης
- Ο πρεσβευτής της Rolex, Jannik Sinner, θριαμβευτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Wimbledon
- ΠΑΣΟΚ: Ημερίδα με Ανδρουλάκη, Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου – Τι προβλέπει το «κοινωνικό και θεσμικό συμβόλαιο για την Παιδεία»
- H OpenAI ετοιμάζει την ενσάρκωση του ChatGPT – Θα μοιάζει με έξυπνο ηχείο
- Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Charles Branas

