
Επεισόδια μεγάλης έκτασης τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Πάτρα
Βίαια και εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας ομάδες νεαρών, μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, όπου έσπασαν τραπεζοκαθίσματα και έβαλαν φωτιά.
38
Βίαια και εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας ομάδες νεαρών, αμέσως μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα. Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Γεωργίου, όπου έσπασαν τραπεζοκαθίσματα και έβαλαν φωτιά.
Στη συνέχεια, άρχισαν να πετούν πέτρες και να σπάζουν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο κέντρο της Πάτρας, και κυρίως στις οδούς Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, όπου λίγες ώρες πριν διασκέδαζαν χιλιάδες κόσμου με την παρέλαση των αρμάτων του καρναβαλιού.
Σύμφωνα με τις αρχές, καταστράφηκαν ένα όχημα και οι βιτρίνες 18 καταστημάτων. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών, σηματοδότες και εκδοτήρια εισιτηρίων. Οι τράπεζες που υπέστησαν ζημιές είναι η Λαϊκή, η Εθνική και η Τράπεζα Αττικής.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών αποφεύγοντας την κατά μέτωπο σύγκρουση για το φόβο αιματηρών επεισοδίων μέσα στη νύχτα. Επί τόπου βρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Φώτης Μπουραντάς, ο διοικητής της ασφάλειας Νίκος Κάτσαρης, πολλοί επιτελείς αξιωματικοί και μεγάλη δύναμη αστυνομικών.
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί και έγιναν 15 προσαγωγές.
Τα επεισόδια καταδίκασε ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας. Οι υλικές ζημιές είναι εκτεταμένες και το κέντρο της Πάτρας έμοιαζε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με βομβαρδισμένο τοπίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χίος: Καρέ – καρέ η κακοποίηση της 84χρονης από την οικιακή βοηθό
- Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Το Τριφύλλι το εντυπώσεις, η Ένωση την ουσία
- Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 1-1: Βαθμός – χρυσάφι για τους «λύκους» με γκολ του Κουλιεράκη
- ΠΑΟΚ – Περιστέρι Betsson 91-79: Έκανε το 1-0 ο «δικέφαλος» με σούπερ Μέλβιν (vid)
- Πλούτος: Ο παγκόσμιος χάρτης… αλλιώς- Αναζητώντας τη θέση της Ελλάδας
- Αιματηρό επεισόδιο σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδας: Οι πυροβολισμοί στο νεκροταφείο και η σχέση δράστη και θύματος


