Ασπιρίνη κατά του καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του οισοφάγου
Λονδίνο: Η ασπιρίνη μπορεί να παράσχει επαρκή προστασία από τον καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα και του οισοφάγου, όπως καταδεικνύεται σε σχετική έρευνα Ιταλών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.
Λονδίνο: Η ασπιρίνη μπορεί να παράσχει επαρκή προστασία από τον καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα και του οισοφάγου, όπως καταδεικνύεται σε σχετική έρευνα Ιταλών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.
Η ανακάλυψη των ερευνητών από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικής Έρευνας του Μιλάνου αναδεικνύει, όπως ισχυρίζονται, για μια ακόμη φορά τις θαυματουργές ιδιότητες του γνωστού φαρμάκου και επιβεβαιώνει παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η ασπιρίνη παράσχει ικανοποιητική προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.
Οι Ιταλοί επιστήμονες σύγκριναν δεδομένα από τρεις διαφορετικές έρευνες, οι οποίες συνολικά περιελάμβαναν 965 καρκινοπαθείς και άλλα 1.799 άτομα που νοσηλεύτηκαν στο παρελθόν για άλλους λόγους.
Το σύνολο των συμμετεχόντων είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια, αναφέροντας τις διατροφικές τους συνήθειες, καθώς και πόσο συχνά καπνίζουν ή πίνουν και αν λαμβάνουν συχνά ασπιρίνη.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα άτομα που έπαιρναν ασπιρίνη τακτικά για περίοδο πέντε ετών είχαν ελαττώσει κατά 75% τις πιθανότητες να υποστούν καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα ή του οισοφάγου σε σχέση με όσους δεν λάμβαναν το φάρμακο.
Μάλιστα, πολλά από τα άτομα της έρευνας έπαιρναν ασπιρίνη επειδή έπασχαν από άλλα προβλήματα υγείας, όπως κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.
Οι ερευνητές τόνισαν ότι αν η λήψη του φαρμάκου είχε ξεκινήσει νωρίτερα, οι πιθανότητες προσβολής από την επάρατη νόσο θα ήταν ακόμη μικρότερες.
“Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον η ασπιρίνη μπορεί να λαμβάνεται σε τακτική βάση για την αποτροπή εκδήλωσης καρκίνου. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι οι ιδιότητές της κατά της νόσου είναι πολλές και μεγάλες, κάτι που θα επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα των ετών”, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442