Τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Να παρενοχλήσουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο ο Κώστας Σημίτης μετέβαινε στην Αλεξανδρούπολη επιχείρησαν τουρκικά μαχητικά F-16, αλλά ανεκόπησαν εγκαίρως με σκληρές αερομαχίες ελληνικών μαχητικών.
Να παρενοχλήσουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο ο Κώστας Σημίτης μετέβαινε στην Αλεξανδρούπολη επιχείρησαν τουρκικά μαχητικά F-16, αλλά ανεκόπησαν εγκαίρως με σκληρές αερομαχίες ελληνικών μαχητικών.
Σύμφωνα με Τα Νέα, ομάδα από έξι F-16 της τουρκικής Αεροπορίας λίγα λεπτά πριν περάσει το VIP αεροσκάφος Embrair Legacy του πρωθυπουργού μεταξύ Σκύρου και Λήμνου επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο σημείο αυτό από νοτιοανατολικά.
Η Πολεμική Αεροπορία που είχε αρκετά αεροσκάφη τη στιγμή εκείνη στον αέρα, λόγω άλλων τουρκικών προκλήσεων, κατηύθυνε αμέσως τέσσερα F-16 προς τα τουρκικά μαχητικά και τα μπλόκαρε με αναχαίτιση σε απόσταση 20 μιλίων από το σημείο που θα περνούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Πάντως, κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, που επικαλείται το δημοσίευμα, τόνιζαν ότι από την κατεύθυνση της πτήσης των τουρκικών αεροσκαφών δεν ήταν σίγουρο ότι επεδίωκαν την παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, «αλλά –όπως πρόσθεταν- κανείς δεν ξέρει».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων