
Η παρατεταμένη κύηση ζήτημα πατρικών γονιδίων
Λονδίνο: Οι παρατεταμένες κυήσεις, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο, οφείλονται στα γονίδια του πατέρα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Λονδίνο: Οι παρατεταμένες κυήσεις, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο, οφείλονται στα γονίδια του πατέρα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων από το Science Centre University της Βρετανίας εξέτασαν μια σειρά από στοιχεία μεταξύ των χρονικών περιόδων 1980 και 1994. Αυτά αφορούσαν περίπου 21.000 γυναίκες, των οποίων η κύηση είχε διαρκέσει περισσότερο από 42 εβδομάδες, όπως είναι το φυσιολογικό όριο.
Οι ερευνητές σύγκριναν τα κλινικά στοιχεία με τα αντίστοιχα άλλων 7.000 γυναικών, των οποίων η κύηση έλαβε χώρα σε συνολικό χρονικό διάστημα από 37 έως 41 εβδομάδες.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι γυναίκες που είχαν παρατεταμένη εγκυμοσύνη, διέθεταν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν και δεύτερη. Αν, ωστόσο, το συνολικό χρονικό διάστημα κύησης υπερέβαινε τις 44 εβδομάδες, ο παραπάνω κίνδυνος αυξανόταν σε 30%. Αντιθέτως, ελαττωνόταν σε 15% αν οι κυήσεις προέρχονταν από διαφορετικό πατέρα.
Τέλος, από την ομάδα των γυναικών που ολοκλήρωσαν τον τοκετό στο φυσιολογικό χρόνο, μόνο το 7,7% είχε παρατεταμένη δεύτερη κύηση.
“Πρόκειται σαφώς για μια νέα εξέλιξη, που καταδεικνύει τη σημαντικότητα των πατρικών γονιδίων όσον αφορά το φυσιολογικό χρόνο κύησης. Αυτό που απομένει είναι να πραγματοποιηθεί έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το φαινόμενο και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις γυναίκες που εκδηλώνουν το πρόβλημα”, σημειώνει ένα εκ των μελών της ερευνητικής ομάδας.
health.in.gr
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη
- ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση επιδιώκει να κατοχυρώσει αντιδραστικές τομές
