30

Κλήση για κατάθεση αναμένεται να λάβουν τη Δευτέρα οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών και ιεραρχών. Βασικός κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα φέρεται ο εκδότης και δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους της Δευτέρας, ο 22ος τακτικός ανακριτής αναμένεται να καλέσει σήμερα τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τους αρχιμανδρίτες Βαρθολομαίο και Ειρηναίο.

Ο ίδιος ο Αργύρης Σαλιαρέλης έχει καταθέσει στον εισαγγελέα ότι ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος αποπειράθηκε να τον εκβιάσει και όταν εκείνος αρνήθηκε, ο τελευταίος του διαμήνυσε ότι «υπάρχει και η 17Ν».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των δύο ιεραρχών, τους οποίους ο εκδότης και δημοσιογράφος αποπειράθηκε να εξαπατήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του εκδότη για τα αδικήματα της εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της απόπειρας απάτης κατά συρροή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ