
Έκκληση του ΟΗΕ για ειρήνη στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Έκκληση για ειρήνη απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Παρισιού, προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος.
31
Έκκληση για ειρήνη απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Παρισιού, προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος.
Η συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο μήνα υπό την αιγίδα της Γαλλίας αποσκοπεί στη λήξη των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ενόπλων ανταρτών στην αφρικανική χώρα. Ωστόσο, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν φαίνεται ικανοποιημένη από τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ταραχές για πέντε μήνες.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε επίσης από το νέο πρωθυπουργό της Ακτής του Ελεφαντοστού, Σεϊρού Ντιαρά να συνεχίσει τις προσπάθειες, προκειμένου να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινής αποδοχής, όπως άλλωστε ορίζει η συμφωνία.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε το BBC, ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ θα μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο για 12 ημέρες στην αφρικανική χώρα, προκειμένου να διαπιστώσει πώς τα Ηνωμένα Έθνη μπορούν να συμβάλλουν στην ειρηνευτική διαδικασία.
Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και εκπροσώπους των ανταρτών στο περιθώριο της γαλλο-αφρικανικής συνόδου κορυφής.
Οι αντάρτες επιμένουν να ζητούν τον έλεγχο των υπουργείων Εσωτερικών και Αμυνας, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη συμφωνία του Παρισιού, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι τώρα μπορεί και να συμβιβαστούν με λιγότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών


