
Με 1.000 στρατιώτες ενισχύουν οι Αμερικανοί την παρουσία τους στις Φιλιππίνες
Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες μετά την απόφαση του Πενταγώνου να στείλει άλλα 1.000 στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων. Στόχος, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στα νότια της χώρας.
30
Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στις Φιλιππίνες μετά την απόφαση του Πενταγώνου να στείλει άλλα 1.000 στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων. Στόχος, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στα νότια της χώρας.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του Πενταγώνου εξήγησε ότι οι στρατιώτες θα συμμετέχουν -με ρόλο συμβουλευτικό- στις επιχειρήσεις των δυνάμεων των Φιλιππίνων στις περιοχές όπου δρουν οι ισλαμιστές αντάρτες.
Στις αρχές του 2002, το υπουργείο Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε στην ανάπτυξη 1.300 στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στη χώρα με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, η οποία φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Όπως μετέδωσε το BBC, το ζήτημα της αμερικανικής παρουσίας στις Φιλιππίνες έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα, δεδομένου ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη δράση ξένων στρατιωτών στο έδαφός της.
Επίσημα, πάντως, τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μανίλα διαβεβαιώνουν ότι ο ρόλος των Αμερικανών είναι καθαρά συμβουλευτικός. «Δεν πρόκειται για στρατιώτες που θα λάβουν μέρος σε μάχες. Μιλάμε για παροχή τεχνογνωσίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της προέδρου της χώρας Γκλόρια Αρόγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεσσές για αποκάλυψη in: Ο Τζαβέλλας αποφάσισε συνειδητά να παραβιάσει τον νόμο, είναι ποινικά ελεγκτέος
- Τα σπίτια που «εκτυπώνονται»: Η νέα εποχή στην κατοικία
- Ο Τσιτσιπάς προπονείται… οικογενειακώς: Παρέμβαση της μητέρας του σε άσκηση – την απομάκρυνε ο πατέρας του (vid)
- Ετρεχε με 240 χλμ/ώρα στην παλαιά ΕΟ Ελευσίνας-Θήβας – Πώς ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος οδηγός μηχανής
- Πριγκίπισσα Σάρλοτ: Έγινε 11 ετών – Η φωτογραφία, οι ευχές και η αλλαγή στην εμφάνιση της
- ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη in: Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκάλυψης


