Θέμα ταχύτερης πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ έθεσε στον ΝτΕστέν ο Κ.Καραμανλής
Το ζήτημα της ταχύτερης πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης, Βαλερί Ζισκάρ ντΕστέν, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΝΔ, την Πέμπτη.
Το ζήτημα της ταχύτερης πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης, Βαλερί Ζισκάρ ντΕστέν, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΝΔ, την Πέμπτη.
Στην ωριαία συνάντησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης ότι θεωρεί αναγκαιότητα να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.
Επίσης, ο Κ.Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να γίνει αποτελεσματικότερη, χωρίς ωστόσο να υποβαθμιστεί ο ρόλος των μεσαίων και μικρών χωρών – μελών της Ένωσης.
Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της ΕΕ, χαρακτήρισε ως προϋπόθεση την ενιαία στάση, ώστε να μη μένει η Ευρώπη ουραγός στις εξελίξεις.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προσφώνησε τον κ. ΝτΕστέν ως φίλο της Ελλάδας, και θιασώτη της ευρωπαϊκής ιδέας. Σημείωσε, δε, ότι ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης αγωνίζεται για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Ο Βαλερί Ζισκάρ ντΕστέν βρίσκεται στην Αθήνα για να απευθύνει ομιλία σε διεθνές συνέδριο με θέμα: «Οικοδομώντας την ευρωπαϊκή συνείδηση – Ποια Ευρώπη ζητάμε». Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τη δήμαρχο Αθηναίων.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων