
Ολοκληρώνεται η πρώτη δίκη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώνεται την Τετάρτη η δίκη του πρώτου φερόμενου ως μέλος της Αλ Κάιντα στη Γερμανία. Η εισαγγελία έχει προτείνει ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 28χρονο Μουνίρ αλ-Μοτασαντέκ, η δίκη του οποίου άρχισε τον Οκτώβριο.
31
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώνεται την Τετάρτη η δίκη του πρώτου φερόμενου ως μέλος της Αλ Κάιντα στη Γερμανία. Η εισαγγελία έχει προτείνει ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 28χρονο Μουνίρ αλ-Μοτασαντέκ και η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγες ώρες.
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος Μαροκινός κατηγορείται για συνέργια στη δολοφονία τουλάχιστον 3.045 ανθρώπων -τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ- καθώς και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η δίκη του άρχισε στις 22 Οκτωβρίου του 2002, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Μουνίρ αλ-Μοτασαντέκ αρνείται πάντως κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον και πως απλώς διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μουσουλμάνους που ζούσαν στο Αμβούργο.
Η δίκη του 28χρονου Μαροκινού στη Γερμανία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον δεκάδων δημοσιογράφων από τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα του δικαστηρίου του Αμβούργου είναι δρακόντεια και όλοι οι δημοσιογράφοι θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο πριν εισέλθουν στο δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι


