
Χάκερ «έσπασε» τους κωδικούς πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ
Οι εταιρείες VISA και Mastercard ανακοίνωσαν ότι άγνωστος χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε πέντε εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ. Ο χάκερ απέκτησε τα στοιχεία αφού παραβίασε τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών μιας τρίτης εταιρείας.
27
Οι εταιρείες VISA και Mastercard ανακοίνωσαν ότι άγνωστος χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε πέντε εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εταιρείες, ο δράστης δεν έχει χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη.
Όπως μεταδίδει η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο χάκερ απέκτησε τα στοιχεία αφού κατάφερε να παραβιάσει συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών μιας τρίτης εταιρείας η οποία διαχειρίζεται συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.
Οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται μέσω του Internet.
Σύμφωνα με τον Πίτερ Λίλεϊ, συνεργάτη βρετανικής εταιρείας προστασίας συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι περισσότεροι χάκερ παραβιάζουν συστήματα πιστωτικών καρτών μόνο για να αποδείξουν τις ικανότητές τους.
Ο ίδιος όμως επισημαίνει ότι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν κίνδυνο και στο μέλλον εκτός εάν ακυρώσουν και επανεκδώσουν τις κάρτες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν με ή χωρίς τον Βανς; – Σύγχυση, καθώς ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον… Τραμπ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;
- Πάτρα: Ζήτησε 20 ευρώ δανεικά από τον γείτονά του, δεν του τα έδωσε και τον ξυλοκόπησε

