43

Συνολικό ποσό αποζημίωσης ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος με τρεις αγωγές που κατέθεσε τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο, κατά των υπευθύνων της εφημερίδας Η Καθημερινή, του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομου.

Η αγωγή κατά της εφημερίδας, αφορά άρθρο που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο μήνα σχετικά με την υπόθεση που ερευνά ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Μιχαλόπουλος είναι κατηγορούμενος για εκβιασμούς.

Η αγωγή κατά του Μ.Τριανταφυλλόπουλου έχει ως αντικείμενο τη μετάδοση από την εκπομπή του συνέντευξης του επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη, στην οποία ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι εκβιάστηκε από τον εκδότη.

Τέλος, ο κ. Μιχαλόπουλος στρέφεται κατά του μητροπολίτη Ζακύνθου με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, στην οποία υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον εκδότη.

Ο κ. Μιχαλόπουλος διεκδικεί από τον κάθε εναγόμενο ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Και οι τρεις αγωγές προσδιορίστηκαν να συζητηθούν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου στις αρχές του 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ