Σε κατάσταση συναγερμού οι βρετανικές Αρχές για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Ανδρες του Στρατού περιπολούν ήδη στο αεροδρόμιο του Χίθροου και στον αερολιμένα του Μάντσεστερ.
30
Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Το επίπεδο συναγερμού είναι ανάλογο με εκείνο την εποχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και ήδη άνδρες του Στρατού περιπολούν στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ.
Όπως μετέδωσε το BBC, περίπου 1.000 αστυνομικοί και 450 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Πρόσθετα μέτρα ασφάλειας έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ καθώς και στον διεθνή αερολιμένα του Λιντς. «Πρόκειται για μια σειρά μέτρων που έχουν στόχο να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού» δήλωσε ο Μάρτιν Γκάφνεϊ, ανώτατος αξιωματούχος της Σκότλαντ Γιαρντ.
Παρόλο που οι Αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερα στοιχεία για τη φύση της απειλής, η Σκότλαντ Γιαρντ και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επίθεσης της Αλ Κάιντα εναντίον πολιτικού αεροσκάφους με τη χρήση πυραύλων εδάφους -αέρος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την -αποτυχημένη- επίθεση εναντίον αεροσκάφους των ισραηλινών αερογραμμών. Τότε, τα μέλη του δικτύου εκτόξευσαν δύο πυραύλους εδάφους – αέρος, οι οποίοι τελικά δεν βρήκαν το στόχο τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 13χρονου – Παρών και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο
- Η Μπάγερν ενδιαφέρεται για τον Γκόρντον αλλά…
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ασχολείται μόνο με τη δουλειά του
- Χρυσή εποχή για την UEFA!
- Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με drones σε σπάνια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442